Followers

Sunday, May 29, 2011

Selamat Bersara Cikgu :(


     Sedih aku rasa bila mendengar seorang cikgu X membaca biodata cikgu Kalsom ketika itu, Allah =( . Kawan aku Hazirah dan Aqilah menangis bila mendengar, kisah latalbelakang cikgu Kalsom amat menyedihkan bila didengar, sehingga kawan-kawanku menitiskan air mata. Tentang kisahnya yang dulu duduk dalam kehidupan yang amat miskin, beliau belajar bersungguh-sungguh untuk keluar daripada kehidupan yang susah itu, dan akhirnya beliau berjaya jua mencapai cita-citanya itu. Istimewanya cikgu Kalsom ini ialah beliau ni kembar tiga, mempunyai tujuh orang anak, (kalu tak silap la) semuanya dah berjaya. Kami doakan cikgu Kalsom bahagia disamping keluarga, semoga dirimu sentiasa dirahmati, panjang umur dan diberkati oleh Allah. Selamat Bersara Cikgu Kalsom! =) 



haaa keteeepiiiii semua cikgu nak lalu tuh....


hihi...sukenyeee cikgu Kalsom dapat naik kereta


pengawas2 dan cikgu2 berarak mengiringi cikgu Kalsom




cikgu2 dan pelajar2 mengambil tempat

Cikgu Kalsom berucap


penyampaian hadiah buat cikgu Kalsom







berebut-rebut pelajar2 untuk bersalam dengan cikgu Kalsom buat kali terakhir


'Salam terakhir buat semua' masih boleh senyum lagi walaupun berat hati untuk meninggalkan sekolah tapi memang da tak boleh buat apa2 dah, sebab dah sampai  umur cikgu untuk bersara






Monday, May 23, 2011

Happy Teacher Day ~



Assalamualaikum, pe habak semua ? ceq harap hampa semua sihat nooyyy...(tibe2 je)
heeee...lama da aku tak update blog ni, sibuk la weh! (bajek la, sibuk konon) huhu . Ntah kenapa lah, aku rase cam malas je nak update blog ni (xde mood la tu) . Aku tengah pusing kepale ni, mikir pasal rumah tangga (tolong jgn percaye ya!) ngee ~ xde lah, saje je nak wat kontrobesi (btul k ak aje ni?) sket (bajek glemer) huhu . Ehh ape aku tengah merepek ni ? lari topik da aku ni, hurm nampak gayanya cam tu la kot .

Jom la kite citer pasal Hari Guru di Sek Men Ibrahim Fikri, hehe (skolah aku la tu) . Ni yang best nih, sambil aku citer kat hampa sempat lagi aku duk layan nasyid (woohoo best tu) . Aku ni bukan banyak sangat idea yang datang kat otak ni, tuk citer panjang2 ni . Aku lebih suke kan **** daripada **** (haish mgarut lagi aku ni) tak2, sebenarnye aku lebih sukekan letak (masuk) gamba banyak2 daripada mengarang kat blog ni, sebab aku tak suke sangat kalu nak cite panjang ni, orang pom bosan kalu panjang sangat bercelotehnye, kan ? . Jadi jom lah kite citer kat gamba2 yang aku snap plak (xlawa pom aku snap) =(

Arrggghhhh!!! aku maseh tak puas hati lagi dengan photographer2 yang ade DSLR tu, buat aku jeles je tengok diaorang semua, ush! selagi aku tak dapat milikinye, selagi tuh la aku tak pernah puas dengan diaorang tuh, hehe tak dak la, ceq tak marah kat hampa semua, ceq cumak geram je ngan manusia yang memiliki DSLR ni, sebab ceq teringin sangat nak pakai DSLR tu (daa lama da) . Hampa semua doa2 kanlah supaya lebih cepat prosesnya tuk dapatkan dslr tu, hehe . Haaa tengok da <-- M E R E P E K kan ? jadi la tuh aku bercelotehnye, kate tak nak cakap banyak, ngluuuupppp ~ . Jom la layan gambo plok (agak sengal sdikit gamba2 aku) wat rilek jep!


cikgu2 wat persembahan (nyanyi *kot*)


awop2 pengawas wat persembahan 

budak form 4 wat persembahan (menari) 


budak form 6 nyanyi lagu 'One Malaysia' 


aku dengan kawan2 mase dalam kelas (edit ala2 vintage)


 Ohh...my friendz


 den toray!


 suasana dalam kelas 4 Al-biruni (padahal sket je org mase ni)


 *Peace*

my name, my love and my henfon (kwn punye lah) 


'Berikanlah sepenuh hati cinta mu kepadaNya, cintaNya adalah satu2nya cinta yang kekal abadi' 


 Ismi WAJIHAH BINTI ZAKARIA *Attakiri*


'Sahabat sejati adalah yang bertemu dan berpisah kerana Allah' =(


p/s : Maaf sebab video tak leh nak masuk dalam ni, ntah mengapa la, maybe komputer ni wat hal *kot*

Nantikan cerita saya pada musin cuti sekolah ni, pasti lebih banyak saya update blog ni nanti (ade mood ke ?) . Musim cuti sekolah ni banyak tempat akan saya bermusafir, InsyaAllah saya akan kongsikan sepanjang perjalanan saya bermusafir dan mencari ilham kat luar sana dalam bidang Fotografi ni . hehe . Sekian, Wassalam sahabatku...