Followers

Monday, February 21, 2011

Perantau dari Mesir

Nih pelajar2 dari Mesir semua yang selamat sampai. =)

Assalamualaikum. Alhamdulillah, akhirnye sampai jugak abangku yang tercinta Abdullah Haris ni di Terengganu. Aku lebih manja panggil abang aku (Abdullah Haris) dengan nama Abreh dan abreh abang aku yang ketiga. Abreh salah seorang pelajar dari Universiti Al-azhar, Kaherah, Mesir. Selama seminggu abreh menetap (menetap ke?) di Jeddah, Arab Saudi sebelum di bawa keluar dari situ. Kerana ade perusuhan di Mesir. Abreh kumpulan yang terakhir di bawa pulang ke Malaysia dan rakan-rakannye yang lain juga. Allahu Robbi
    Sebenarnye abreh dah seminggu lebih dah sampai dekat ganu nih. Tapi baru hari ni aku rase nak update blog pasal nih. ha3. Tapi apapun aku tetap nak update jugak. okelah sampai disini je aku kongsi dekat korang, sekian.

> Korang tengoklah gambar yang aku snap mase kat Airport. he3


Mase kat Airport terengganu




Abreh yang tengah tu, yang pakai baju colour coklat 


 Di dewan makan kat Airport

Wah! muke abreh yang sangat teruja. ha3


Nih keluarge ayoh R. pak sdare aku

Ayah makan dengan orang2 umno? wat rilek jep!

Ni sepupu aku 'Muiz' yang juge pelajar mesir





Puak2 umno blake. tapi tak termasuk dengan ayah aku la




Ahmad Kamal Abdullah yang pakai baju blue, Mantan Pegawai HEP Terengganu, Mesir


Allahu Robbi


                                        

Abreh, ayah dan abseh


Makanan yang disediakan untuk pelajar2 yang pulang dari Jeddah dan keluarga pelajar di Airport


                                        

Nih abang sulong aku dengan anaknye Wijdan








Puteri2 umno yang sedang makan


Abreh smile =)


Pelajar2 Mesir dan abreh







                                        

Akhirnye ade jugak gambar aku. ha3


Henfon abreh, canggih! besar punyer

 Keluarga Abdul Manan, kawan abreh. Mase ni dah nak balik

Thursday, February 10, 2011

Di sebalik RFC



                                            

Assalamualaikum. Semalam aku dan family pergi RFC (Radix Fried Chicken) sempena hari lahir Piyah (Sofiyyah Sobihah). Mase kami datang dekat RFC tu, pelanggan kurang je, mungkin diorang tak tahu lagi kot dekat mane RFC tu sebab tempat diorang (RFC) berniaga tu di belakang stadium tidak runtuh, wallahu'alam. Banyak pilihan menu yang disediakan di RFC. Makanan di RFC tu lebih kurang lah macam menu dekat KFC dengan Mcdonald tuh. Kalau nak tahu sedap ke tak, apa tunggu lagi jom lah pergi RFC tapi korang pergi sendiri lah. ha3. Korang nak pergi RFC? Tapi korang tak tahu kat mane? Korang cari lah stadium tidak runtuh tuh yea! Aku confirm korang jumpe punya lah RFC tuh. Selamat mencuba-cuba. ha3
Allahu Rabbi.


Amboi sampai dua orang yang pergi order. ha3



Upacara makan berjemaah. ha3



Menunggu ayam yang tak sampai2 lagi. ha3



Suka sakan nampak, ye la dapat makan kat RFC kan



Kanak-kanak riang bermain. ha3



 Pasangan suami isteri yang boleh di katakan sehati sejiwa. ha3




 Abred yang sentiasa 'cool' (cool lah sangat) ha3



Abseh plak dengan kehijauan baju nye tuh. steady jep.



Budak nih (Beynah) asyik main jah. makan nye tidak.



Piyah bajek photographer jugak. sanah helwah piyah! ha3



Dan aku plak dengan kamera yang xleh dipisahkan. photographer lah katakan


Lepas habis makan apa lagi balik la plak

Tuesday, February 8, 2011

Sanah Helwah Piyah!

Selamat hari jadi Piyah (Sofiyyah Sobihah) yang ke 11. MasyaAllah dah besar adik aku ni. Dulu punye lah kecik kau tapi sekarang kau dah besar cume badan tetap kecik jugak seperti dulu muahaha, tapi apa2pun umur kau sudah semakin dewasa sekarang nih. Haish tak ade idea la pulak aku nih, nak cerita pasal kau ~blur aku rase~ ha3
Tapi apa2pun kak yah ucapkan 'SELAMAT HARI LAHIR PIYAH yang ke 11'. Belajor molek! pesanan ringkas dan padat (ceh wah) dari Kak yah muahaha. Allahu Rabbi, sekian.

~ Nah ini die gambar yang kak yah edit untuk piyah =)


                                   
Ucapan yang istimewa sekali ha3



                                    
Sofiyyah Sobihah steady beb!


                                    
aksi gedik  piyah ha3




 
Nih die skill yang selalu piyah buat 'peace'



Pesanan kak yah> Piyah kau bace dan tengok lah blog yang aku buat untuk kau. Kau tau tak letih aku buat untuk kau. Jadi kau WAJIB bace blog aku nih! ha3 (skill ugutan aku) waaaaa. Sekian.