Followers

Sunday, December 18, 2011

Sambut Besday Wijdan


Assalamualaikum kawang..hehe :) . Pertame sekali aqu nop ucapkan hepy besday buat Nur Syaza Wijdan yang ke 1 , wijdan ni merupakan anok sedare aqu yang sulong (first) abang aqu punye anak la nih . Besday Wijdan pade 15 December , due minggu lepas la kan . Sebenarnye dah lame da aqu nak 'publish' post ni haa , tapi aqu tak tau nok tulis hapee pahtu aqu save le dulu , and then aqu upload la dulu gambo ni sume just tak publish je agi..hihi , sebab tuh post nih 18 Dec kan ? So skang da 27 Dec dah , maknenye umo Wijdan dah setaon tige belas ari da pom..huhu . Sori ah Wijdan , Mak Andak lambat update yee ?!! HIHI . 

Aqu upload gamba ni sume khas tuk abang abang aqu yang duk belaja jaoh sane *oversea -.- . Memandangkan diorang rindu kat kuarge di malaysia nih so tengop le gamba ni tuk lepaskan rindu korang sume yea ?!! hihi . Sebab aqu sorang je la harapan mereka , nak harapkan orang laen memey tade gamba le jawabnye :P . Dah le memory card da full , pulak tu komputer ni lagi la penuh takleh nak save gamba daa :'(  termasuk pendrive aqu pom dah full , dah tak tau da nak simpan kat mane gamba gamba lam kamera uh . Nak maen adobe photoshop pom da takleh , tak best lasum kalo maen lagu ni gak erh..hmm . Abrehh tolongg laa..!! :((

**Aqu ni kalo dang cite gop memey larik topik opmo..hukhuk .


Sambut besday Wijdan kat Radix Fried Chicken (RFC) cam bese la kam , memandangkan anak abang , so dye lah yang belanje kiteorang sume..huhu . menu yang kiteorang makan ayam , sate , ubi kentang pahtu zip zap kot . Sedap la jugop , tapi 'aiskrim toyibbah' asyik tade je ni hape kes ? Hmm..da besa pom anak sedare aqu ni , ase cam baru je agi dye lahir , cepat betol mase ni berlalu kan ? tukk tukk dah besa pom budak ini . Aqu maseh ingad agi time dye kecik dulu , dye nih asyik menangis je , ape yang orang makan dye pum mau sapu maa , budak nih suke makan sebab tuh dye gemok . Umo dekat setaon baru bule berjalan maybe dye tak dapat nak imbangkan badan dye kot sebab kalo suh berdiri asyik jatuh je selalu , yelah kam dye nih "tubuh sihat" ket so susah la ,  kene makan mase sket tuk berjalan . Fuhhh..ape agi ek nak cite pasal Wijdan nih ? maybe dah cukup kot , tatau dah cite hape agi..huhu .



ayoh de , ayoh chik , pok alang Wijdan suda besaa laa hihi



Abang nih , aqu duk sedap makan dye suh aqu amek gamba . Ade ke patot ? hmm..



Teybah *kazen



Nih ayam RFC bukang KFC :P



Waliddd..!!! <3



Wijdan tembam  0_0



Cumel Wijdan wat mulut cam tuh kan ?







Hor yelah tuhh *abelim



Hai , name saye Nur Syaza Wijdan Binti Ahmad Suhail *panjangnye -.-



Awat nih Wijdan oi , penat eh ?



Ayoh de , Ayoh Chik ngan Pok Alang , Wijdan mau hadiah bule dop ? 



Abelim cover ler siket kalo yea pom , HAHA :P



Pengantin baru ke ni ? -.-'



Ni pulak pengantin lame eh ? *sweet gituhh



Wijdan nak mintak hadiah le tu 















Bincang hape nih ?



Abi dan ibu Wijdan  ^_^















Mereka sume ade lam gamba , aqu nih ? hmm..)):



Ololo tomeynye dye nih :)



Teybah ahu bende , masam gilos muke :P HAHA



Cam same je gamba kat atas uh , laen kot *peduli hape aqu



Geram tol ngan budak tembam nihh , cubit kam!! *cute



Eeeuuuuwwww....Wijdan jelir ke tuh ?  -.-'


Tak lame nati , besday Amani pulak . Dah tak lame da nih , 2 januari ni . Hmm..banyak agi bende yang aqu nak update , entah sempat ke tidak buat sumenye . Kalo tak sempat maybe update time abis SPM kot HAHA , *ntah betol ke tidak aqu nih..huhu . Aqu kene kejor laa ket mase ni , sebelum skola bukak . Kalo skola da bukak memey tade mood la nak update blog nih , sebab sibok dengan buku pelajaran laa pulak..hehe , kate best student op :P -,-  , itu jela kot post aqu kali ni , Kbai sume..hukhuk .



Thursday, December 15, 2011

BBQ time with pemily



Assalamualaikum , wah!! dah lame tak update blog nih , fuhhh!! Meh lah jenguk belog aqu ni da berwajah baru tao!! :P *tibe tibe je HAHA . Lembab gile kot nak upload gamba lam belog ni , 'puahsang' duk 'nunggu' nok ke siap . Dah lah banyak gamba yang kene edit , haduhhh!! Apepom skang dah abes upload sume gamba ni , alhamdulillah . Kalo rajin , tengop ah sapa abes . Yelah kam , aqu ni suke shoot so banyak laa gamba tu :P . Aqu wak belog ni bukan la nak story story sangad , just mau 'bubuh' gamba jah but ade la sikit text tu aqu cite daripade tak dak lasum kam?! *ape pum tak bole . Oke la , aqu cite pasal BBQ lah pulak kan . Malam jumaat lepas , pemily belah mak wak BBQ kat umah ayoh teh (pak sedare) di Gong Badak -,- . Maknenye genap lah seminggu arinim , baru upload bhaa HAHA . Sori la lambat 'bubuh' gamba korang sume , takpe kan?! asalkan gamba korang tetap ade dalam ni :P *aqu speaking KL ket takpe kan , lalalala . Best woo!! dapek makan ayam panggang HEHE , da lame tak bedal BBQ ni . Yang paling aqu suke time amek gamba dyeorang sume . Tapi takde sape pom yang mau tulun shoot aqu nih HUHU -.- , tak suke tol lah . Naseb baek komera aqu dah setting 'molek' da , kalo tak!! emang hoduh la gamba tu , pulak tu malam . Kan best kalo ade flash yang dslr punye tuh , baru 'power' nembok time waktu malam keh3 . Tapi kamera aqu tu bukang dslr pom , kalo gune lampu suluh pom okey kot HAHA . Orite la , tengop gamba la pulak . Bosan aqu duk cite je dari takdi , sapa esop dop abes agi kalo duk cite *tipu :P .















Cute ayam posing XD


Anis with Ayoh Teh , posing ajee!! *suami isteri eh ? HAHA


Kenangan BBQ kot . ^_^


Menjamu selera nampak!!  tak ajak dos orang  :(


"Ummm..bestnye ayam ni , suke suke!!" *Baiyyinah


Tersengeh sengeh engko ni . *Sofiyyah


"Saye cool kan ?" *Syakir :D


Syahid!! manenye gambo saye ? :P





Budok laki ni kalo orang amek gamba mule la nak beraksi uh . -.-


Syahir , panda ke panggang ayam tuh ? :P








Muhammad Syakir <3


Kak Zierah my kazen :P


Kak Dina nga Kak Mirah *kakok adik


Acik Nah , Aisyah , Mok


Syahid cover cool konon , hensem kot :P


Sweet , romantik dan cool HAHA


Ateh Mah nga Ayoh Teh *kenangan BBQ bersame


Budak pempuan pom mau posing woo .


Mat Syahir , Irfan , Ateh Mah , Syakir , Kak Mirah dan Kak Zierah








 
 Mereka beraksi depan kamera , aqu pulak beraksi belakang kamera :(





Asmaa' , Anis dan Aqu  *my kazen


Acik Nah -,-


 Ateh , Syakir , Mok dan MokZa


Ateh , Syakir , Mok dan Aqu  :)




*Mase tuk posing 'beraksi' pulak *Photoshoot  ^_^















Merenung mase depan kot




 Peace no war!!


Comel mereka posing





"Oke , anak anak . Arinim kite belaja cam ne nak posing depan kamera ye!!"


"Yee , cikgu!!"


Ayoh Teh bergamba cam dengan anak dye je sume *Sweet memory XD


Ablem sesat dalam ni *Dye pom nak bergamba jugak :P


Saye tinggi , saye tinggi agi , awak yang pendek , awak pendek agi *Yang mane satu nih , penim -,-'


Smile :)


Semad kan gamba nih ? *gurl gurl


"Ku lonjakkan kepala , ku lihat langit tinggi terbentang luas" *Amazing





Amin posing with lego watch


"Ape harus aku buat sekarang ni ?" *Gelisah -.-'


Muke Amin macam Mawardi kan ?


OMG!! :(





Ayoh Teh kite semad kan ?



Gaya cam director film je posing .


"Duduk ku bukan di sana tapi di sini" XD